Caesar salát

DSC05393

 

Recept na Caesar salát:

Římský salát

Žloutek

Olivový olej

Ančovička

Parmezán

Citronová šťáva

Dijonská hořčice

Sůl

Pepř

Celozrnný rohlík

Kuřecí maso

 

 

Připravte si dresink – důkladně v mixéru (lze také tyčovým) rozmixujte ančovičku, žloutek, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Následně pomalu přilévejte olivový olej a směs důkladně vyšlehejte (do konzistence řidší majonézy). Nakonec do směsi přidejte parmezán a dochuťte solí a pepřem. Pozor, díky parmezánu dresink zhoustne, proto si připravte dresink dostatečně řídký.

Do pravého Caesar salátu se používá římský salát. Důkladně jej propláchněte a v odstředivce se zbavte přebytečné vody. Salát nalámejte na menší kousky, tak aby se Vám salát dobře jedl.

Celozrnnou bagetu nakrájejte na kostky či plátky. Opečte ji na pánvi buďto na sucho nebo na troše olivového oleje. Dochuťte solí, pepřem a případně trochou čerstvých bylinek.

Mě osobně k Caesar salátu nesmí chybět kuřecí prso pečené v celku, krájené na plátky. Někdo bude tvrdit, že do originálního receptu kuřecí maso nepatří, ale jídlo nemá žádné hranice, a tak si jej připravte dle vlastní chuti.