Cuketové rissoto

Cuketové rissoto 2

Recept na cuketové rissoto:

Rýže Arborio (například)

Sušené nebo čerstvé houby

Mléko (pokud budete do receptu používat sušené houby)

Cibule

Česnek

Cuketa

Sušená rajčata

Zeleninový vývar

Suchý vermut

Olivový olej

Máslo

Parmezán nebo Grana

Pepř

Řapíkatý celer na ozdobu (nemusí být)

 


Očistěte a opláchněte zeleninu. Česnek a cibuli nakrájejte na jemno. Na pánvi rozpalte olivový olej s troškou másla, nejprve orestujte cibuli a následně přidejte česnek. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte rýži a orestujte ji. Orestovanou rýži zalijte suchým vermutem nebo jiným suchým bílým vínem (kvůli chuti) a plamen snižte přibližně na polovinu, aby vše probublávalo. Jakmile se vermut vyvaří, postupně přilívejte zeleninový vývar. Můžete přidat cuketu, houby (sušené si předem namočte v mléce) a sušená rajčata. Stále postupně přilévejte vývar. Ke konci přidejte mléko z namáčených hub, máslo a parmezán. Rýže by měla být měkká a vše by mělo mít mazlavou konzistenci. Na ozdobení použijte větší hobliny parmazánu (použijte škrabku na brambory), čerstvé bylinky nebo například horní část řapíkatého celeru.