Domácí mandle

Hotové mandle 1

 

Recept na domácí mandle:

Mandle

Tabasco

Sůl

Med

Pepř

Čili

Olivový olej

 

 

Oloupejte mandle. Nasypte mandle do misky a zalijte je převařenou vodou z varné konvice. Máčejte mandle do doby, až uvidíte, že se slupka začíná odlupovat. Poté mandle slijte a ručně je oloupejte.

Připravte si směs na mandle. Smíchejte v misce olivový olej, Tabasco, med, sůl, pepř a pečlivě rozmíchejte. Olivový olej se používá proto, aby se mandle nespálily. Směs smíchejte s mandlemi a vše pečlivě promíchejte. Rozprostřete mandle na plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C, dokud mandle neztmavnou, přibližně 10 až 15 minut. Poté mandle osolte čerstvě namletou solí. Množství jednotlivých surovin si upravte dle své chuti. Pokud máte rádi ostré, můžete přidat trochu čili navíc.