Domácí müsli

Domácí müsli-2

 

Recept na domácí müsli:

Ovesné vločky

Sušené meruňky

Sušené brusinky

Lísková jádra

Vlašské ořechy

Mandle

Máslo

Med

Čokoláda s vysokým obsahem kaka (70%)

 

 

Rozehřejte pánev na středním ohni, vysypejte na ni ovesné vločky a nasucho je opražte (čím déle budete vločky na pánvi pražit, tím křupavější müsli bude. Pozor, ale abyste je nespálili). Sušené ovoce nakrájejte na menší kousky. Ořechy rozdrťte v hmoždíři nebo pokrájejte nožem na menší kousky. Spolu s trochou másla vše přidejte do pánve, chvíli orestujte, přidejte med a znovu orestujte, aby se směs spojila. Na úplný konec přidejte čokoládu s vysokým obsahem kakaa.

Celá příprava snídaně Vám bude trvat 10 minut i s úklidem. Suroviny si můžete obměnit dle vašich chutí (sušené švestky, banán, ananas a podobně.) Suroviny použité v receptu jsou přibližně na 2 porce. Müsli můžete mlsat takto „nasucho“ nebo je můžete zalít mlékem či jogurtem.