Domácí pizza

Hotová pizza 3

 

Recept na domácí pizzu:

Na těsto:

Hladká mouka

Sušené droždí

Voda

Sůl

Olivový olej

Na sugo:

Rajčata v konzervě (nebo čerstvá)

Olivový olej

Pepř

Sůl

Česnek

Čerstvá bazalka

Ingredience na pizzu:

Šunka

Sýr eidam

Kozí sýr

Žampiony

Špenát

Cuketa

Jarní cibulka

Oregano

 

 

Připravte si těsto:

Na těsto budete potřebovat přibližně 150 g hladké mouky, 10 g sušeného droždí (záleží na kvalitě), přidejte vrchovatou lžící olivového oleje, špetku soli a vše důkladně promíchejte. Postupně začněte přilévat vlažnou vodu a vymíchejte do tuhého těsta (neuvádíme přesné množství vody, protože většinou během vytváření těsta je vždy zapotřebí přidat trochu mouky nebo naopak vody, abyste docílili správné konzistence). Těsto posypte moukou a nechte odležet. Přibližná váha těsta po nakynutí je 240 g

Připravte si sugo:

Rozehřejte na mírném až středním ohni pánev s olivovým olejem. Nejprve přidejte česnek, aby uvolnil svou chuť a vůni. Jakmile česnek trochu změkne, přidejte bazalku a nechte opět uvolnit její vůni, poté bazalku vyjměte, aby omáčka nezhořkla. Přidejte rajčata z konzervy, přilijte trochu vody, přidejte sůl, pepř a nechte vařit do změknutí. Omáčku ochutnejte, podle potřeby dochuťte a nechte vychladnout.

Připravte si suroviny na pizzu. V našem případě vepřovou šunku, ovčí sýr, žampiony, špenát, cuketu, jarní cibulku a sýr eidam. Suroviny nakrájejte na potřebnou velikost.

Oddělte si část těsta a propracujte v ruce. A vyválejte z těsta za pomoci válečku tenkou placku. Připravené těsto dejte na plech s pečícím papírem (nebo na vymazaný plech), potřete ho rajčatovou omáčkou (sugem) a přidejte zbylé suroviny dle vaší chuti. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 – 20 minut, dokud pizza nebude křupavá. Na závěr můžete pizzu polít trochou olivového oleje.