Domácí zapékané müsli

DSC05353

 

Recept na müsli:

Ovesné vločky (žitné)

Sušené ovoce: brusinky, meruňky, rozinky, švestky, banán

Ořechy: mandle, lískové oříšky

Med

Čokoláda (čím více obsahu kakaa, tím lépe)

Olivový olej

 

 

Do mísy vysypte ovesné vločky (můžete použít různý typ dle vaší chuti). Sušené ovoce a oříšky nakrájejte na menší kousky a přidejte do mísy k vločkám. Vše důkladně smíchejte. Připravte si polevu z medu a olivového oleje (olivového oleje stačí malé množství).

Na plech (pekáč) rozprostřete pečící papír (značně Vám usnadní úklid a snadněji z něj müsli vyndáte) a vysypte připravenou směs z vloček, sušeného ovoce a oříšků a zalijte polevou z medu a olivového oleje. Důkladně müsli promíchejte, aby se medová poleva dostala všude.

Troubu předehřejte na 160°C a dejte péct. Po 15 minutách přidejte pokrájenou čokoládu a nechte zapéct na dalších 5 minut. Přibližně po této době by mělo být müsli zlatavé až dohněda (čas kontrolujte, abyste müsli nespálili). Upečené müsli opět promíchejte, aby se chuť čokolády dostala do každého sousta.

 

Hotové müsli nechte vychladnout a přendejte jej do uzavřené nádoby (v případě, že jste müsli připravili do zásoby). Müsli je výborné s jogurtem či mlékem. Máte-li rádi zdravější variantu, můžete müsli rovněž zalít vlažnou vodou.