Fenyklový salát

Fenyklový salát

Recept na fenyklový salát:

Fenykl

Pomeranč

Citron

Olej z vlašských ořechů

Olivový olej

Sůl

Pepř

 

 

Opláchněte a očistěte fenykl od špíny. Rozdělte ho na čtvrtky a vykrojte tvrdou část po kořenu. Poté fenykl nakrájejte na drobné nudličky.

Pomeranč a citron opláchněte a rozkrojte na poloviny. Vymačkejte šťávu z celého pomeranče a z ½ citronu. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce oleje z vlašských ořechů, dochuťte špetkou soli a pepře.

Zálivku důkladně promíchejte s fenyklem a nechte alespoň 4 hodiny před podáváním odležet.

 

Tip: Budete-li chtít trochu výraznější chuť salátu, zkuste přidat nadrobno nasekaný kopr.

Pokud se vám nebude chtít na salát čekat a chcete zkrátit dobu odležení, zkuste fenykl po nakrájení blanšírovat (krátké spaření zeleniny vařící vodou), následně ještě horký fenykl (pouze okapaný) vložte do zálivky a dejte vychladnout. Tím urychlíte smíchání chutí a fenykl rychleji změkne.