Recept na fenyklový salát:
Fenykl
Pomeranč
Citron
Olej z vlašských ořechů
Olivový olej
Sůl
Pepř
Upravují metabolismus, podporují kvalitní spánek a zlepšují krevní oběh a imunitní systém.
-92%
99 Kč
Regenerační bylinná mast s Kaštanem koňským a Aloe Vera pro unavené a oteklé nohy.
-71%
29Kč
Opláchněte a očistěte fenykl od špíny. Rozdělte ho na čtvrtky a vykrojte tvrdou část po kořenu. Poté fenykl nakrájejte na drobné nudličky.
Pomeranč a citron opláchněte a rozkrojte na poloviny. Vymačkejte šťávu z celého pomeranče a z ½ citronu. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce oleje z vlašských ořechů, dochuťte špetkou soli a pepře.
Zálivku důkladně promíchejte s fenyklem a nechte alespoň 4 hodiny před podáváním odležet.
Tip: Budete-li chtít trochu výraznější chuť salátu, zkuste přidat nadrobno nasekaný kopr.
Pokud se vám nebude chtít na salát čekat a chcete zkrátit dobu odležení, zkuste fenykl po nakrájení blanšírovat (krátké spaření zeleniny vařící vodou), následně ještě horký fenykl (pouze okapaný) vložte do zálivky a dejte vychladnout. Tím urychlíte smíchání chutí a fenykl rychleji změkne.