Fettuccine s chřestem a špenátem

Fettuccine s chřestem a špenátem

 

Recept na fettuccine:

Fettuccine

Cibule

Česnek

Chřest

Špenát

Feferonka

Citronová kůra

Olivový olej

Sůl

Pepř

Parmazán/Grana

 

Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Přikrájejte feferonku podle Vaší chuti (máte-li rádi ostré jídlo, můžete použít větší množství). Špenát proberte, opláchněte a případně odstraňte dlouhé stopky. Mezitím si dejte vařit vodu na těstoviny. Chřest opláchněte a oloupejte. Jeho spodní dřevnaté části odkrojte. Chřest nakrájejte na přibližně stejné kousky (cca 5 cm) a krátce předvařte ve vodě, ve které budete vařit samotné těstoviny.

Na pánvi rozpalte olivový olej, nejprve orestujte cibuli a po chvíli přidejte česnek. Ztlumte oheň a přidejte špenát, trošku osolte a opepřete. Jakmile je chřest změklý přidejte jej do pánve. Nakonec nastrouhejte trošku kůry z dobře omytého citronu (pouze žlutou část).

Těstoviny vařte ve stejné vodě, ve které jste vařili chřest, jakmile jsou měkké „al dente“, přidejte je do pánve spolu s trochou vody z vaření, aby nebyly těstoviny příliš suché. Před podáváním směs ochutnejte a dochuťte. Nakonec hotové těstoviny posypte parmezánem.