Houby Shitake s nudlemi

Červené kari talíř 3

 

Recept na Shitake:

Bambusové výhonky

Houby shitake

Mladá cuketa

Červená paprika

Červená feferonka

Koriandr

Zázvor

Česnek

Ústřicová omáčka

Sojová omáčka

Kokosové mléko

Sůl

Pepř

Voda

Rýžové nudle

 

 

Namočte houby shitake do vroucí vody a nechte louhovat, vodu slijte (nevylévejte) a houby nakrájejte. Hrst bambusových výhonků si dejte stranou. Opláchněte, očistěte a nakrájejte česnek, zázvor, koriandr, feferonku, papriku a cuketu. Do rozpáleného oleje vložte houby, po chvilce přidejte zázvor, česnek a feferonku. Chvilku restujte a zalijte vodou z hub, přidejte cuketu, červenou papriku, ústřicovou omáčku, sojovou omáčku a kokosové mléko. Zredukujte, na závěr přidejte koriandr a dochuťte solí a pepřem.

Do vroucí osolené vody vložte rýžové nudle a vařte dle instrukcí na obalu.