Hovězí kliškový guláš

hovězí kliškový guláš

 

Recept na kližkový guláš:

Cibule

Hovězí kližka

Mletá paprika

Tvrdý chléb (na zahuštění)

Kmín

Česnek

Sůl

Pepř

 

 

Očistěte cibuli a nakrájejte na větší kostky. Maso očistěte od přebytečného loje (tuku) a blan a nakrájejte na kostky. Starý chléb můžete nastrouhat nebo nakrájet na menší kousky, použijeme jej na zahuštění. V hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje, a orestujte cibuli. Jakmile cibule dostatečně zhnědne, přidejte maso a zprudka orestujte. Míchejte, aby se Vám základ nespálil. Až se z hrnce vypaří většina tekutiny, zasypte mletou paprikou (podle chuti, můžete přiostřit). Papriku orestujte, míchejte (pozor, aby nezhořkla), následně zalijte vodou a přidejte chléb. Nechte vařit do změknutí masa. Na závěr dochuťte drceným kmínem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Guláš můžete při servírování posypat syrovou cibulí. Jako přílohu jsme použili chléb z pekárny.