Hovězí líčka se šťouchaným bramborem

Polévka minestrone 1

 

Recept na hovězí líčka:

Cibule

Česnek

Hovězí líčka

Celer

Mrkev

Petržel

Olej

Bobkový list (my jej nepoužili)

Tymián

Červené víno

Voda

 

Brambory

Máslo

Mléko

Sůl

Pepř

 

 

Očistěte maso od nadbytečného tuku, šlach a blan. Nakrájejte na menší kousky (větší než na guláš) a dejte stranou. Očistěte cibuli, česnek, mrkev, celer a petržel. Nakrájejte na menší kousky (nemusí být drobné, protože omáčku budeme mixovat). Na rozpáleném oleji orestujte maso. Jakmile je maso zatáhlé, vyndejte jej z hrnce, přilijte olej a vložte cibuli, po chvíli přidejte česnek a za moment i zbytek zeleniny, přidejte tymián a nechte zeleninu trochu zhědnout. Vraťte do hrnce maso, zalijte červeným vínem (nepřehánějte to s množstvím) a přilijte vodu, aby se líčka dusila. Jakmile je maso měkké, vyndejte jej opět z hrnce a omáčku rozmixujte, dochuťte solí a pepřem.

 

Brambory oloupejte a dejte vařit v osolené vodě. Jakmile jsou brambory měkké, přidejte máslo a rozšťouchejte, přidejte trochu mléka (nechceme udělat kaši) a opět dochuťte solí a pepřem.