Recept na hovězí:
Máslo
Mini patizony
Baby karotka
Zelené lusky
Ředkvičky
Olivový olej
Moučkový cukr
Cherry rajčata
Rajčata
Hovězí svíčková
Česnek
Bazalka
Rozmarýn
Sůl a pepř
Cukr
Hubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 KčDetoxikační náplasti na chodidla pro zlepšení imunitního systému.
-57%99 Kč
Zeleninu opláchněte, očistěte od hlíny a jiných nečistot. Pokud je potřeba rozkrojte baby karotku, ředkvičky, zelené lusky a mini patizóny na menší kousky.
Cherry rajčátka na špičce rozkrojte do kříže, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby na 5 minut při 220°C.
Rajčata spařením zbavte slupky, odstraňte dužnatou část od stopky a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a najemno nasekejte. Čerstvou bazalku a rozmarýn pokrájejte na menší kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej přibližně na středním ohni, abyste česnek a bazalku nespálili. Do oleje vložte bazalku, česnek a rozmarýn, chvíli nechte uvolnit vůně a přidejte nakrájená rajčata. Dochuťte solí, pepřem a podlijte vodou dle potřeby. Rajčatovou směs provařte do konzistence omáčky.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte sůl a cukr v poměru 2:1, orestujte mini patizóny, ředkvičky, lusky a baby karotku tak, aby byly křupavé a měkké. Podle chuti můžete opepřit.
Bátaty opláchněte, důkladně očistěte a nakrájejte (nastrouhejte) na tenké plátky. Jednotlivé plátky potřete olivovým olejem a vložte na plech s pečícím papírem. Pečte v troubě přibližně 10 minut při 200 °C (lupínky kontrolujte, podle velikosti, obsahu vody a dalšího se doba pečení může lišit).
Maso důkladně očistěte od tuku, šlach a blan, osolte, opepřete, dochuťte trochou rozmarýnu. Maso s kořením proválejte, aby do sebe lépe vtáhlo chuť a nechte chvíli odležet. Na rozpálené pánvi maso ze všech stran opečte tak, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Zmírněte oheň a nechte dopéct dle vaší chuti.