Recept na jehněčí:
Jehněčí hřebínek
Raté Brambory
Rozmarýn
Česnek
Cibule
Olivový olej
Sůl
Pepř
Med
Hubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 KčHubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku s legínami.
-75%99 Kč
Česnek v celku rozkrojte tak, aby spodní část zůstala přibližně ze 2/3. Z menší, zbylé části udělejte česnekovou pastu – v hmoždíři nebo v ruce rozmělněte česnek se solí a olivovým olejem. Jehněčí hřebínek očistěte od loje a nečistot. Maso potřete česnekovou pastou a nechte 2 – 3 hodiny odležet.
Brambory důkladně očistěte od hlíny a dalších nečistot, nechte je ve slupce a uvařte do polo měkka. Poté brambory slijte. Ořezy z masa (lůj) překrájejte na menší kousky a osmahněte na pánvi, poté podlijte vodou a nechte vyvařit. Jakmile bude šťáva téměř pryč, znovu je podlijte a dochuťte dle potřeby. Cibuli očistěte a nakrájejte na drobnější měsíčky. Brambory nakrájejte na plátky, smíchejte spolu s rozmarýnem, cibulí a podlijte připravenou šťávou z ořezu. Rozkrojený česnek potřete medem a vše vložte do trouby na 220 °C.
V pánvi si rozehřejte olej a maso opečte ze všech stran. Poté vložte maso do trouby a pečte do růžova, přibližně 10 minut.