Recept na krůtu:
Krůtí prso
Kuskus
Červená cibule
Červená řepa
Červená paprika
Bílá paprika
Rajčata
Cuketa
Česnek
Olivový olej
Máslo
Sůl
Pepř
Čerstvý rozmarýn
Hubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 KčNáramek, který monitoruje Vaše zdraví.
-43%399 Kč
Krůtí prso očistěte a nakrájejte na menší plátky, osolte, opepřete a případně ochuťte dalšími čerstvými bylinkami. Rozehřejte olivový olej na pánvi a maso zprudka opečte z obou stran, aby zůstala šťáva uvnitř.
Zeleninu opláchněte, očistěte a nakrájejte na menší kousky (dle vaší fantazie – řepu a cuketu na plátky, papriku na nudličky, cibuli na měsíčky, česnek můžete nasekat nebo nechat v celku, aby provoněl zbylou zeleninu). Zapékací misku vylijte olivovým olejem a vložte všechnu zeleninu (červenou řepu můžete dělat zvlášť, aby neobarvila zbylou zeleninu), přidejte čerstvý rozmarýn, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
Uvařte vodu na kuskus v poměru 2:1 (voda:kuskus). Nasypte kuskus do misky a přidejte k němu lžíci oleje, promíchejte vidličkou. Jakmile se voda začne vařit, osolte ji, stáhněte z ohně a vsypte kuskus. Promíchejte jej s převařenou vodou a nechte odpočinout pod pokličkou. Až kuskus nabobtná, přidejte lžičku másla a dochuťte solí a pepřem. Kuskus můžete případně dochutit také čerstvými bylinkami.