Krůta se zeleninou a kuskusem

Krůta, zelenina a kuskus 5

 

Recept na krůtu:

Krůtí prso

Kuskus

Červená cibule

Červená řepa

Červená paprika

Bílá paprika

Rajčata

Cuketa

Česnek

Olivový olej

Máslo

Sůl

Pepř

Čerstvý rozmarýn

 

 

Krůtí prso očistěte a nakrájejte na menší plátky, osolte, opepřete a případně ochuťte dalšími čerstvými bylinkami. Rozehřejte olivový olej na pánvi a maso zprudka opečte z obou stran, aby zůstala šťáva uvnitř.

Zeleninu opláchněte, očistěte a nakrájejte na menší kousky (dle vaší fantazie – řepu a cuketu na plátky, papriku na nudličky, cibuli na měsíčky, česnek můžete nasekat nebo nechat v celku, aby provoněl zbylou zeleninu). Zapékací misku vylijte olivovým olejem a vložte všechnu zeleninu (červenou řepu můžete dělat zvlášť, aby neobarvila zbylou zeleninu), přidejte čerstvý rozmarýn, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.

Uvařte vodu na kuskus v poměru 2:1 (voda:kuskus). Nasypte kuskus do misky a přidejte k němu lžíci oleje, promíchejte vidličkou. Jakmile se voda začne vařit, osolte ji, stáhněte z ohně a vsypte kuskus. Promíchejte jej s převařenou vodou a nechte odpočinout pod pokličkou. Až kuskus nabobtná, přidejte lžičku másla a dochuťte solí a pepřem. Kuskus můžete případně dochutit také čerstvými bylinkami.