Krůtí burger

Krutí burger

 

Recept na krůtí burger:

Mleté krůtí maso

Petrželová nať

Jarní cibulka

Feferonka

Vejce

Kurkuma

Avokádo

Cherry rajče

Ledový salát

Olivový olej

Citronová šťáva

Sýr camembert

Sůl

Pepř

Fíkové chutney (nebo jiné)

Žemle

 

 

Maso si umelte nebo kupte již namleté a vložte do dostatečně velké mísy, aby se dalo dobře promíchat. Nasekejte najemno a přidejte k masu petrželovou nať, feferonku a jarní cibulku (množství podle vaší chuti). Přidejte vejce (množství podle masa), dochuťte kurkumou, solí, pepřem a kurkumou. Směs důkladně promíchejte (důkladně propracujte, aby ve směsi nebyly vzduchové bubliny). Poté tvarujte karbanátky v ruce.

 

Avokádo si rozkrojte napůl a otáčivým pohybem od sebe oddělte. V jedné polovině Vám zůstane pecka, do té zasekněte nůž (dávejte pozor, abyste se neřízli) a znovu otáčivým pohybem oddělte pecku od zbytku avokáda. Poté nakrájejte avokádo na tenké plátky.

Ledový salát opláchněte a zbavte vody. Následně pokrájejte na menší kousky, dochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem (případně můžete zjemnit trochou jogurtu).

Opláchněte a nakrájejte zbytek zeleniny (například cherry rajčata). Chuť můžete doplnit například na plátky nakrájeným sýrem camembert.

Žemle rozkrojte napůl a na suché pánvičce opečte. Jednotlivé vrstvy skládejte podle fotografií v receptu.