Recept na krůtí burger:
Mleté krůtí maso
Petrželová nať
Jarní cibulka
Feferonka
Vejce
Kurkuma
Avokádo
Cherry rajče
Ledový salát
Olivový olej
Citronová šťáva
Sýr camembert
Sůl
Pepř
Fíkové chutney (nebo jiné)
Žemle
Posiluje svalstvo. Účinně bojuje proti celulitidě a tukovým buňkám.
-15%499 KčPosiluje svalstvo. Účinně bojuje proti celulitidě a tukovým buňkám.
-15%499 Kč
Maso si umelte nebo kupte již namleté a vložte do dostatečně velké mísy, aby se dalo dobře promíchat. Nasekejte najemno a přidejte k masu petrželovou nať, feferonku a jarní cibulku (množství podle vaší chuti). Přidejte vejce (množství podle masa), dochuťte kurkumou, solí, pepřem a kurkumou. Směs důkladně promíchejte (důkladně propracujte, aby ve směsi nebyly vzduchové bubliny). Poté tvarujte karbanátky v ruce.
Avokádo si rozkrojte napůl a otáčivým pohybem od sebe oddělte. V jedné polovině Vám zůstane pecka, do té zasekněte nůž (dávejte pozor, abyste se neřízli) a znovu otáčivým pohybem oddělte pecku od zbytku avokáda. Poté nakrájejte avokádo na tenké plátky.
Ledový salát opláchněte a zbavte vody. Následně pokrájejte na menší kousky, dochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem (případně můžete zjemnit trochou jogurtu).
Opláchněte a nakrájejte zbytek zeleniny (například cherry rajčata). Chuť můžete doplnit například na plátky nakrájeným sýrem camembert.
Žemle rozkrojte napůl a na suché pánvičce opečte. Jednotlivé vrstvy skládejte podle fotografií v receptu.