Listový salát

Listový salát 3

 

Recept na listový salát:

Dubový salát

Lollo rosso salát

Polníček

Rucola

Hlávkový salát

Mrkev

Rajče

Červená řepa

Olivový olej

Citrón

Balzamikový ocet

Med

Sůl

Pepř

 

 

Salát opláchněte, rozdělte na menší kousky a zbavte přebytečné vody. Nejjednodušším způsobem je salátová odstředivka. Na dochucení listového salátu můžete použít různé druhy zeleniny (papriky, rajčata, grilované cukety a podobně). V našem receptu jsme použili mrkev, rajče a grilovanou červenou řepu. Všechnu zeleninu opláchněte a očistěte, poté překrájejte mrkev a rajče na nudličky, červenou řepu nakrájejte na plátky, pokapejte ji olivovým olejem a pečte v troubě na 200°C. Připravte si zálivku z olivového oleje, trochu citronové šťávy, balzamikového octa, medu, soli a pepře. Všechny listy salátu důkladně v zálivce obalte. Salát můžete dozdobit zredukovaným balzamikovým octem (je sladší než samotný ocet).