Losos se salátem

 

salmon-with-salad

 

Recept na lososa se špenátem:
Losos s kůží
Brambory
Rozmarýn
Máslo
Olivový olej
Citron
Salát polníček
Salátová srdíčka
Salátová okurka
Paprika
Rajče
Sůl
Pepř

 

Brambory důkladně umyjte, nakrájejte na srdíčka. Plech potáhněte pečícím papírem a přidejte na něj nakrájené brambory. Mezitím si umyjte rozmarýn a nasekejte jej najemno. Brambory posypte rozmarýnem a pokapejte olivovým olejem. Vše rukami promíchejte. Poté vložte do předem předehřáté trouby na 180°C a pečte dozaltova.

Připravte si salátek ze salátových srdíček, polníčku, papriky, rajčete a salátové okurky. Všechnu zeleninu včetně salátů důkladně opláchněte pod vodou, saláty zbavte vody v odstředivce či v čisté utěrce. Poté nakrájejte papriku, rajče a okurku na malé kousky a smíchejte se saláty. Nakonec salát pokapejte olivovým olejem a naservírujte.

Lososa zbavte všech kostí a odřízněte tučnou část na spodku ryby (oblast vnitřností). Lososa osolte a opepřete. Na rozehřátou pánev položte lososa kůží dolu. Rukou rybu chvilku přidržte, aby se kůže nekroutila. Jakmile je losos z jedné strany opečený rybu obraťte. Ztlumte plamen a rybu propečte. Pokud je potřeba, opečte lososa i na užší straně. Na závěr, když je oheň vypnutý přidejte do pánve máslo a citron, dochuťte solí a pepřem a při podávání rybu přelijte.