Losos se špenátem

SONY DSC

 

Recept na lososa se špenátem:

Losos s kůží

Špenát

Cibule

Česnek

Máslo

Citron

Parmezán

Sůl

Pepř

 

 

Špenát proberte, odtrhněte stonky a tuhé části. Pokud máte baby špenát, můžete jej připravit tak jak je. Následně špenát vložte do studené vody a důkladně propláchněte od hlíny a jiných nečistot. Zbavte špenát přebytečné vody v odstředivce. Cibuli a česnek očistěte a najemno nakrájejte. V pánvi rozehřejte máslo a orestujte cibuli a následně česnek. Po chvíli přidejte špenát a dochuťte špetkou soli a pepře.

Lososa zbavte všech kostí a odřízněte tučnou část na spodku ryby (oblast vnitřností). Lososa osolte a opepřete. Na rozehřátou pánev položte lososa kůží dolu. Rukou rybu chvilku přidržte, aby se kůže nekroutila. Jakmile je losos z jedné strany opečený rybu obraťte. Ztlumte plamen a rybu propečte. Pokud je potřeba, opečte lososa i na užší straně. Na závěr, když je oheň vypnutý přidejte do pánve máslo a citron, dochuťte solí a pepřem a při podávání rybu přelijte.

Servírujte na talíř spolu s přílohou (v našem případě gratinované brambory s rozmarýnem). Vedle přílohy přidejte špenát, který posypete parmezánem. Na brambory a špenát položte rybu a přelijte šťávou z pánve.

ZDE naleznete recept na gratinované brambory.