Losos se špenátovými brambory

SONY DSC

 

Recept na lososa se špenátovými brambory:

Losos

Brambory

Špenát

Cibule

Česnek

Máslo

Citron

Sůl

Pepř

 

 

Brambory opláchněte, zbavte slupky a nakrájejte na měsíčky. Vhoďte je do předem osolené vody a vařte, dokud brambory nebudou měkké. Špenát proberte, odtrhněte stonky a tuhé části. Pokud máte baby špenát, můžete jej připravit tak jak je. Následně špenát vložte do studené vody a důkladně propláchněte od hlíny a jiných nečistot. Zbavte špenát přebytečné vody v odstředivce. Cibuli a česnek očistěte a najemno nakrájejte. V pánvi rozehřejte máslo a orestujte cibuli a následně česnek. Po chvíli přidejte špenát a dochuťte špetkou soli a pepře. Nakonec k uvařeným a sceděným bramborám přidejte hotový špenát.

Lososa zbavte všech kostí a odřízněte tučnou část na spodku ryby (oblast vnitřností). Zbavte lososa kůže a osolte a opepřete. Na rozehřátou pánev položte lososa. Jakmile je losos z jedné strany opečený rybu obraťte. Ztlumte plamen a rybu propečte. Pokud je potřeba, opečte lososa i na užší straně. Na závěr, když je oheň vypnutý přidejte do pánve máslo a citron, dochuťte solí a pepřem a při podávání rybu přelijte.