Maki sushi

 

Recept na maki sushi:

Nakládaný zázvor

Wasabi

Sushi rýže

Mořská řasa nori

Avokádo

Losos

Sójová omáčka Kikkoman

 

 

Připravte si suroviny potřebné k „rolování“ maki sushi. Připravte si bambusovou podložku (obalte podložku do fólie použijte uzavíratelné sáčky – prodloužíte, tak životnost podložky). Na podložku si nejprve položte nori řasu (hrubou stranou směrem nahoru), na 2/3 řasy dejte rýži v tenké vrstvě. Pokud máte rádi ostré, tak na řasu můžete přidat tenký proužek wasabi.

Ingredience (v tomto případě losos a avokádo) nakrájejte na cca 0,5 – 1 cm silné proužky a položte do spodní části řasy nori. Nyní můžete začít pomalu rolovat. Maki utahujte, aby drželo a mělo pravidelný tvar. Pokud by řasa na konci nelepila, použijte trochu rýže, kterou rozetřete.

Rolku nechte chvíli odležet (nori řasa nasaje vlhkost), bude se pak lépe krájet. Jednotlivé kousky krájejte na cca 2 centimetry silné proužky.

Sushi servírujte na tác nebo větší talíř, do misky vylijte sójovou omáčku, do další misky dejte nakládaný zázvor, na talířek udělejte bochánek z k wasabi. A můžete jíst.