Mořský vlk se zeleným chřestem a batáta chipsy

DSC05132

 

Recept na mořského vlka:

Mořský vlk

Sůl

Pepř

Citronová kůra

Máslo

Celou rybu důkladně opláchněte a následně osušte. Pečlivě vetřete sůl, pepř a citronovou kůru po celém těle i do dutiny ryby. Okořeněnou rybu vložte do pekáče a dejte ji péct do předehřáté trouby na 150 °C. Před koncem pečení můžete zvýšit teplotu a přidat máslo, aby se udělala křupavá kůrka. Pečte podle velikosti ryby (do 30 minut pečení).

 

 

Recept na chřest:

Zelený chřest

Sůl

Pepř

Máslo

Olivový olej

Citronová šťáva

Chřest opláchněte, škrabkou oloupejte a odkrojte dřevnatou část. Máslo spolu s olivovým olejem rozehřejte, opečte na něm chřest, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Dejte si pozor, aby se chřest nepřevařil, měl by zůstat krásně křupavý.

 

Recept na chipsy:

Batáta

Olej

Batátu opláchněte a oloupejte, následně nakrájejte na tenké plátky (pokud máte škrabku nebo jiný kráječ, můžete jej použít). Batátové chipsy můžete smažit jako my v oleji nebo je můžete upéct v troubě (což je zdravější varianta a nepotřebujete tolik tuku).