Panenka s rozmarýnovými brambory

 

SONY DSC

 

Recept na panenku s rozmarýnovými brambory:
Vepřová panenka
Brambory
Rozmarýn
Makadamové ořechy
Čili paprička
Strouhanka
Pepř
Sůl
Olej

 

 

Brambory důkladně umyjte, oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Plech potáhněte pečícím papírem a přidejte na něj nakrájené brambory. Mezitím si umyjte rozmarýn a nasekejte jej najemno. Brambory posypte rozmarýnem a pokapejte olivovým olejem. Vše rukami promíchejte. Poté vložte do předem předehřáté trouby na 180°C a pečte dozaltova.

Připravte si krustu na panenku. V hmoždíři si roztlučte kuličky pepře, přidejte makadamové ořechy, najemno nasekaný rozmarýn a čili papričku. Vše rozdrťte a nakonec přisypte strouhanku, osolte a opepřete. Připravenou krustu s si přesypte na prkénko a vepřovou panenku v ní pečlivě obalte.

Mezitím si rozpalte pánvičku s troškou oleje a vložte panenku. Panenku zprudka orestujte ze všech stran. Po chvilce plamen zmírněte a nechte panenku propéct. Poté panenku vraťte na prkénko a nechte ji přikrytou talířem cca 5 – 10 min. dojít (aby nám nevytekla šťáva). Nakonec panenku naporcujte a podávejte s upečenými rozmarýnovými brambory.