Polévka minestrone

Polévka minestrone 1

 

Recept na polévku minestrone:

Červená cibule

Bílá cibule

Česnek

Mrkev

Lilek

Cuketa

Fazole (červené v konzervě)

Brambory

Rajčata

Konzervovaná rajčata

Olivový olej

Sůl

Pepř

Bazalka

Tymián

Oregano

 

 

Receptů na polévku minestrone existuje velké množství, dnes Vám přinášíme vcelku jednoduchou verzi, která nepotřebuje velké přípravy, ani mnoho času.

Všechnu zeleninu opláchněte pod tekoucí vodou. Oloupejte cibuli, česnek, mrkev a brambory. Cibuli najemno nakrájejte, česnek posekejte. Mrkev, cuketu, lilek a brambory nakrájejte na menší kousky. Rajčata nařízněte křížem, vykrojte tuhou část po stopce a zalijte vroucí vodou. Jakmile se začne slupka odlupovat, vložte je do studené vody a sloupněte zbytek slupek. Následně rajčata nakrájejte na menší kousky. V tomto receptu ještě použijeme fazole a rajčata v plechovce.

Rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli na středním ohni 2 až 3 minuty. Následně přidejte česnek a znovu chvíli restujte. Pak přidávejte zeleninu podle tvrdosti, nejprve mrkev, pak lilek a cuketu – vše orestujte. Následně zeleninu zalijte vodou a přidejte pokrájená rajčata, rajčata z plechovky, fazole a brambory. Nechte vše pomalu vařit, aby zelenina změkla a uvolnila své chutě. Nakonec vše dochuťte pokrájenými čerstvými bylinkami, solí a pepřem.

Kdyby se Vám zdálo, že polévka není dostatečně chutná, místo vody můžete použít vývar, případně do základu přidat trochu kvalitního červeného vína.

Polévku můžete ozdobit lžičkou zakysané smetany, nastrouhaným parmezánem a lístky bazalky.