Recept na pórkovou polévku:
Pórek
Máslo
Olivový olej
Voda
Sůl
Pepř
Majoránka
Kmín
Hubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 KčHubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku s legínami.
-75%99 Kč
Nejprve pórek opláchněte a zbavte největších nečistot (pesticidů, hnojiv a dalších). Poté ho rozkrojte na polovinu (nedokrajujte zcela do cibulovité části, tak aby se nerozpůlil) a důkladně opláchněte všechny nečistoty a hlínu (při růstu se dostává hlína mezi jednotlivé listy až k cibulovité části). Jakmile máte pórek opláchnutý, nakrájejte ho na drobné nudličky (cibulovitou část můžete nechat na kolečka).
Do hrnce dejte lžíci másla a 2 lžíce olivového oleje. Do rozehřátého másla s olejem přidejte po částech pórek a důkladně ho orestujte. Poté zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Polévku nechte pár minut probublávat, tak aby pórek ztratil svou výraznou cibulovitou chuť. Na závěr dochuťte solí, pepřem, drceným kmínem (můžete nechat v celku), a majoránkou.
I když polévka nevypadá příliš vábně, je zdravá a správně ochucená je i velmi chutná. Pokud by vám polévka takto nestačila, přidejte do ní například krupicové noky.