Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč

 

Recept na rebarborový koláč s drobenkou:

1 hrnek = 250 ml

2 hrnky polohrubé špaldové mouky

1 hrnek třtinového cukru

2 hrnky bílého jogurtu (cca 300 g)

2 vejce

1/2 hrnku oleje

1 prášek do pečiva (ideální přírodní z vinného kamene)

Rebarbora

 

 

Očistěte rebarboru (oloupejte) a nakrájejte ji na malé kousky. Připravte si těsto. Vyšlehejte cukr s vejci, poté přidejte olej a jogurt a smíchejte. Do směsi postupně přisypte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte do těsta. Těsto vylijte na máslem vymazaný a hrubou mouku vysypaný plech a bohatě posypte nakrájenou rebarborou. Nakonec koláč posypte drobenkou. Pečte v předem vyhřáté troubě cca na 170 ̊C po dobu 35 – 40 minut.

 

Recept na drobenku:

Máslo

Hrubá mouka

Třtinový cukr

 

Drobenku lze připravovat za studena, kdy se změklé máslo rukama smíchá s cukrem a moukou. Nebo za tepla, kdy se rozpustí máslo, přidá se cukr s moukou a lehce se směs orestuje.