Špagety s omáčkou ze sýru ricotta

Špagety s omáčkou ze sýru ricotta

 

Recept na omáčku:

Černé olivy kalamata (lze nahradit dle vaší chuti)

Kapari

Rajčata – ideálně cherry

Sýr ricotta

Cibule

Česnek

Feferonka

Olivový olej

Bazalka – čerstvé lístky

Parmazán

 

Dejte si vařit vodu na těstoviny, jakmile se voda začne vařit, osolte ji a vložte těstoviny. Až budou těstoviny hotové al dente (na skus), slijte je.

Rajčata nařízněte křížem, vykrojte tuhou část po stopce a zalijte vroucí vodou. Jakmile se začne slupka odlupovat, vložte je do studené vody a sloupněte zbytek slupek. Následně rajčata nakrájejte na menší kousky.

Mezitím se pusťte do přípravy omáčky. Nasekejte najemno cibuli, česnek i feferonku. Olivy vypeckujte a nakrájejte spolu s kapary na menší kousky. Na pávi rozpalte olivový olej a potupně přidávejte všechny ingredience. Nejdříve orestujte cibuli, poté přidejte česnek, olivy s kapari a čili papričku. Nakonec přidejte pokrájená rajčata a nechte chvíli provařit. Stáhněte pánev z ohně a přimíchejte sýr ricotta. Nakonec dochuťte solí.

Těstoviny smíchejte s omáčkou, pro lepší chuti a konzistenci můžete přidat trochu vody z těstovin.

Hotové těstoviny naservírujte na talíř, posypte lístky čerstvé bazalky, lehce zakápněte olivovým olejem a posypte nastrouhaným parmazánem.