Sushi rýže

 

Recept na Sushi rýži:

Rýže 326 gramů

Voda 355 ml

Rýžový ocet 4 lžíce

Cukr 3 lžíce

Sůl 1 lžička

 

 

Důkladně propláchněte krátkozrnnou rýži ve studené vodě, tak aby voda zůstala čirá. Přeceďte rýži skrze síto a vložte do hrnce (toto množství rýže a vody je určené k vaření v klasickém hrnci). Vysypte rýži do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte pár minut stát. Rýži přiveďte pod pokličkou rychle k varu, jakmile se začne voda vařit ztlumte plamen na polovinu. V průběhu vaření rýži promíchejte. Jakmile se voda vyvaří (přibližně 10-15 minut) vysypte rýži do mísy, aby mohla vychladnout. Rýži pomalu míchejte, aby chladla rovnoměrně.

Smíchejte sůl, cukr a rýžový ocet, tak aby se cukr a sůl v octu rozpustila. Tuto zálivku vylijte na vychladlou rýži a promíchejte.