Tagliatelle s kuřecím

DSC_2625

 

Recept na Tagliatelle:

Žampióny

Parmská šunka

Olivový olej

Sůl

Pepř

Paprika sladká

Drcený kmín

Tagliatelle

Ricota

Rucola

Kuřecí prso

Rajčata

Bazalka

Domácí směs

(sůl, pepř, cukr, paprika, drcený kmín a podobně)

 

 

Žampióny očistěte a nakrájejte na čtvrtky, parmskou šunku nakrájejte na tenké plátky. Rajčata zalijte horkou vodou a zbavte je slupky i semínek, následně nakrájejte na kostičky. V pánvi si rozehřejte olivový olej, orestujte na něm žampiony, aby pustili vodu a dochuťte trochou kmínu. Přidejte parmskou šunku, aby pustila přebytek tuku. Přidejte nakrájená rajčata a nechte je trochu změknout. Na závěr přidejte sýr ricotta a bazalkové pesto. Omáčku stáhněte z ohně, dochuťte solí a pepřem.

Dejte si vařit vodu na těstoviny, jakmile se voda začne vařit, osolte ji a vložte těstoviny. Jakmile budou těstoviny hotové al dente (na skus), slijte je.
Těstoviny smíchejte s omáčkou, můžete přidat trochu vody z těstovin, kvůli lepší chuti a konzistenci. Rucolu můžete přidat do směsi nebo jen na talíř. Hotové jídlo zdobte lístky bazalky.

Kuřecí prsní řízek rozřízněte na dva podobné plátky, ochuťte paprikou, solí a pepřem nebo domácím kořením a vložte na rozpálenou pánev. Opečte maso z obou stran.