Telecí plátky s rösti

 

Recept na telecí plátky:

Telecí kýta

Žampiony

Cibule

Máslo

Olej

Smetana

 

Brambory

Sůl

Pepř

Muškát

 

 

Oloupejte cibuli, žampiony. Očistěte telecí kýtu a nakrájejte na tenké plátky (mohou být i nudličky, ale originál jsou tenké plátky). Cibuli nakrájejte na jemno, žampiony nakrájejte na dílky přibližně stejně velké. V rozpáleném oleji s máslem nejprve orestujte telecí plátky. Po orestování je dejte stranou. Přidejte nové máslo a orestujte cibuli, přidejte šampiony. Jakmile pustí vodu, přidejte smetanu, telecí plátky a vařte do zhoustnutí.

 

Brambory vařte v osolené vodě s trochou kmínu ve slupce. Uprostřed by měli být brambory ještě tvrdé (při rozkrojení by se Vám měl škrob lepit na nůž). Brambory oloupejte a nechte vychladnout (nesmějí dojít). Na hrubém struhadle brambory nastrouhejte, dochuťte solí, pepřem a trochou muškátu. Vytvarujte placky a opečte na másle dozlatova z obou stran.