Vykostění kuřete díl 2.

Oddělení křidel

Připravili jsme pro Vás 2. díl vykostění kuřete, kde si ukážeme, jak dále postupovat, pokud nepotřebujete maso v celku.

Kuřecí prsa už máte v podstatě hotová, je na Vás jestli je necháte vcelku s kůží (jsou mnohem šťavnatější) nebo je kůže zbavíte a použijete maso například na řízky.

Kuřecí stehno můžete opět péci v celku nebo si ho rozdělit na jednotlivé části, či rozkrájet na nudličky a použít do omáček.

 

 

Jak na kuřecí „lízátka“

Nejprve oddělíme kuřecí křídla, a to v kloubu, kde není potřeba na nůž moc tlačit. Poslední část křídla uřízněte (můžete je použít například do vývaru). Následně Vám zbyde část s kostí „pažní“ a spodní část s „loketní a vřetení“ kostí, které opět v kloubu oddělte. Poté po kosti seškrabte maso na jednu stranu, aby samostatně stálo. U spodní části odstraňte „vřetení kost“, tak, že oddělíte úpon s druhou kostí a následně vylomte z kloubu. U zbytku postupujte stejně jako u předchozí kosti. Takto vytvoříte lízátka, která již stačí dochutit, lehce oprášit ve hladké mouce a opéct na pánvi (takovéto pečení vyžaduje trochu delší tepelnou úpravu). Pokud máte raději pečená kuřecí křidélka, můžete je nechat v celku a upéci.