Krájení pomeranče na dílky

Vyříznutý dílek

 

Pomeranč důkladně opláchněte od chemického ošetření pod tekoucí vodou. Vezměte si filetovací nebo jiný nůž, vhodný k čištění. Seřízněte slupku pomeranče, nejprve z vrchní a spodní část, tak aby byla vidět dužina pomeranče. Následně položte pomeranč na jeden z odkrojených kousků (tak, aby vám na prkénku pomeranč stál) a pomalu oloupejte zbylou kůru pomeranče. Důležité je, aby na pomeranči nezůstala ani bílá část pod slupkou.

Očištěný pomeranč si vezměte do ruky a jednotlivé dílky pomeranče vykrajujte podél bílé slupky, tak aby Vám zůstala samotná dužina.

Pokud chcete zachytit šťávu z pomeranče, můžete použít například misku nebo ji seškrábněte z prkénka rovnou do pokrmu.