Neděle

 

Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře
Neděle Ovesné vločky Pečivo a tvarohový sýr Sphagetti puttanesca Caesar salát Telecí a celerová kaše Lísková jádra

 

 

Snídaně

Ovesné vločky

Porce: 145 gCereálie s jogurtem a banánem

300 ml teplého čaje dle vaší chuti (nejméně).

 

30 g ovesných vloček

15 g bílého jogurtu

100 g banánu

 

Mezi snídaní a svačinou vypijte alespoň 300 ml tekutin (voda nebo neslazený čaj).

 

 

Svačina

Celozrnné pečivo s tvarohovým sýrem a vejcem

Porce: 135 gCelozrnný chléb a vařené vejce

300 ml vody (nejméně).

 

80 g celozrnného chleba

1 vařené vejce

30 g tvarohového sýra

 

Mezi svačinou a obědem vypijte alespoň 300 ml tekutin (voda nebo neslazený čaj).

 

Oběd

Sphagetti puttanesca

Porce: 350 g

300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.

 

Recept na sphagetti puttanesca:Sphagetti puttanesca

200 g celozrnných špaget

2 stroužky česneku

1 lžíce nasekaných kapar

2 nakrájené ančovičky

Vypeckované černé olivy nakrájené na kolečka

400 g nakrájených rajčat bez slupky

Sušené čili

Čerstvá petržel

Olivový olej

 

Na rozpáleném olivovém oleji orestujte česnek, přidejte rajčata, kapary, ančovičky olivy a čili. Omáčku vařte, dokud nezhoustne. Špagety uvařte v osolené vodě a přidejte je do omáčky, spolu s částí vody z uvařených špaget, aby vznikla řidší omáčka. Nakonec posypejte nakrájenou petrželkou, dochuťte solí a pepřem. Špagety prohoďte a nechte je chvíli nasáknout chutí omáčky.

 

Mezi obědem a svačinou vypijte alespoň 300 ml tekutin (voda nebo neslazený čaj).

 

Svačina

Ceasar salát s celozrnným chlebem

Porce: 200 g

300 ml vody (nejméně).

 

Recept na římský salát:Caesar salát

Římský salát

Ančovičky

Citronová šťáva

Dijónská hořčice

Olivový olej

1 žloutek

Parmazán

Sůl a pepř

Celozrnný chléb

 

Žloutek, citronovou šťávu, dijonskou hořčici vyšlehejte a postupně přilévejte olivový olej, dokud se vše nepropojí. Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán a najemno nasekané ančovičky, dochuťte solí a pepřem. Nakrájejte chléb na kostky, vyskládejte ho na plech vytřený olivovým olejem, osolte a opepřete a dejte do trouby, dokud chléb nezezlátne.

Salát opláchněte, vysušte a natrhejte na menší kousky. Poté zalijte připraveným dresinkem a posypte krutóny a parmazánem.

 

Mezi svačinou a večeří vypijte alespoň 300 ml tekutin (voda nebo neslazený čaj).

 

 

Večeře

Telecí s celerovou kaší

Porce: telecí (150 g), celerová kaše (100 g)

300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.

 

Recept na celerovou kaši:Telecí a celerová kaše

Celer

Brambory

Česnek

Mléko

Máslo

Sůl a pepř

 

Celer, brambory (poměr 3:2) a česnek uvařte v osolené vodě 10 – 15 minut. Vodu vylijte, přidejte k celeru a bramborám máslo, rozšťouchejte je a pomalu přilévejte horké mléko. Dochuťte solí a pepřem.

 

Recept na telecí:

Telecí kýta

Máslo

Olej

Sůl a pepř

 

Telecí kýtu nakrojte medailonek, jemně poklepejte, osolte a opepřete. Na pánvi, kde je rozehřátý olej s máslem maso opečte.

 

Pozdní večeře

Lísková jádra

Porce: 50 g

 

Lískové jádra