Den | Snídaně | Svačina | Oběd | Svačina | Večeře | Pozdní večeře |
---|---|---|---|---|---|---|
Pátek | Domácí müsli | Pečivo a avokádová pomazánka | Dýňová polévka | Salát caprese | Jehněčí kotletky s hummusem | Semínka |
Porce: domácí müsli (60 g), mléko (150 ml)
300 ml teplého čaje dle vaší chuti (nejméně).
Celozrnné ovesné vločky
Přírodní ořechy (vlašské, lískové, mandle, pistácie)
Sušené ovoce – neslazené (rozinky, brusinky, meruňky, švestky, …)
Máslo
Med
Hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa
Překrájejte ořechy a sušené ovoce na menší kousky podle vašich představ. Na suché pánvi opražte vločky do zlatavé barvy. Přidejte trošku másla, ořechy, sušené ovoce a med a společně chvíli orestujte. Na konci můžete přidat malé kousky čokolády. Nechte müsli vychladnout a můžete podávat.
Mezi snídaní a svačinou nezapomeňte vypít alespoň 300 ml vody.
Hubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku s legínami.
-75%99 KčHubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 Kč
Porce: celozrnné pečivo (50 g), avokádová pomazánka (40 g)
300 ml vody (nejméně).
Recept na avokádovou pomazánku (guacamole):
1 avokádo
½ limetky (citronu)
Sůl a pepř
Čili
Čerstvý koriandr
Olivový olej
Rozřízněte avokádo, vyndejte pecku a vydlabejte jej do misky. Přidejte šťávu z limetky či citronu, čili, nasekaný koriandr, sůl a pepř a zakápněte olivovým olejem. Ingredience pečlivě smíchejte v ruce nebo v mixéru.
Mezi svačinou a obědem nezapomeňte vypít alespoň 300 ml vody.
Porce: dýňová polévka (300 ml), 50 g celozrnného pečiva
300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.
Dýně hokaido
Mrkev
Brambory
Cibule
Menší hrst sušených hub
Kurkuma
Kari
Muškátový květ nebo oříšek
Zeleninový vývar
Olej
Mléko
Sůl a pepř
Očistěte a nakrájejte dýni, mrkev a brambory (7:2:1) na malé kousky. Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na rozpáleném oleji, až cibule zesklovatí, přidejte koření (kurkumu a kari) – nezapomeňte stále míchat, aby se koření nepřipálilo. Přidejte pokrájenou dýni a mrkev. Jakmile je zelenina orestovaná do měkka, zalijte vývarem a přidejte brambory. Houby namočte do misky s mlékem, jakmile se nasáknou, přidejte je do polévky a přidejte špetku muškátu. Až vše změkne, rozmixujte polévku tyčovým mixérem. Nakonec krém zjemněte mlékem a dochuťte solí a pepřem.
Mezi svačinou a obědem vypijte alespoň 300 ml tekutin (nejlépe vodu).
Porce: mozzarella (50 g), rajčata (50 g), bazalkové pesto (10 g)
300 ml vody (nejméně).
3 hrsti čerstvých lístků bazalky
2 stroužky česneku
Hrst piniových oříšků
Hrst strouhaného parmazánu
50 ml olivového oleje
Sůl a pepř
Lístky bazalky opláchněte a osušte, v hmoždíři nebo mixeru rozmělněte spolu s olejem, solí a česnekem. Nakonec přidejte piniové oříšky s parmazánem a lehce opepřete.
Rajčata a mozzarellu nakrájejte na plátky a pokládejte přes sebe. Polejte olivovým olejem spolu s bazalkovým pestem. Můžete podávat například s celozrnnými grisinami (italské pečivo).
Mezi obědem a večeří vypijte alespoň 300 ml tekutin (nejlépe vodu).
Náramek, který monitoruje Vaše zdraví.
-43%399 KčHubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 Kč
Porce: jehněcí kotletky (150 g), hummus (50 g)
300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.
Jehněčí kotletky
Ananas
Červená cibule
Balsamikový ocet
Olivový olej
Čerstvý pelyněk, estragon a petržel
Pekanové ořechy
Česnek
Sůl a pepř
Očistěte ananas a nakrájejte ho přibližně na 3 cm velké kostky. Nakrájejte najemno cibuli, nasekejte bylinky (estragon a petržel) a vše zastříkněte balsamikovým octem, dochuťte solí a pepřem. Chvíli před podáváním přidejte opečené pekanové ořechy.
Očistěte jehněčí hřebínek od loje a šlach. Připravte si marinádu – nasekejte česnek, smíchejte ho spolu s nasekaným pelyňkem a olivovým olejem. Marinujte jehněčí hřebínky 2 – 4 hodiny. Poté vyndejte marinované maso, osolte ho a opepřete z obou stran a opečte na rozpálené pánvi s olejem.
Cizrna
Tahini pasta
Česnek
Římský kmín
Sůl
Voda z uvařené cizrny
Olivový olej
Cizrnu namočte do studené vody po dobu alespoň 12 hodin. Poté ji dejte vařit do osolené vody a vaře ji do měkka – přibližně 3 hodiny. Jakmile je cizrna uvařená, nechte ji vychladnout. Do mixéru dejte cizrnu, česnek, tahini pastu, olivový olej, vodu z uvařené cizrny, sůl a vše rozmixujte. Hummus by měl mít konzistenci lesklé pasty.
Porce: 50 g
Pokud vám večeře nestačila, dejte si ještě mix semínek.