Den | Snídaně | Svačina | Oběd | Svačina | Večeře | Pozdní večeře |
---|---|---|---|---|---|---|
Pondělí | Ovesné vločky | Pečivo a tvarohový sýr | Tofu se zeleninou | Mandlový koláč | Krůtí s bramborem | Kešu ořechy |
Porce: 205 g
300 ml teplého čaje dle vaší chuti (nejméně).
Připravte si snídani dle svých chutí, nenechte se omezovat prodávanými cereáliemi, které obsahují konzervanty, barviva, umělé cukry, glutamáty a další látky škodící vašemu zdraví.
Recept na ovesné vločky a sušené ovoce s bílým jogurtem:
30 g ovesných vloček
15 g sušeného ovoce dle vaší chuti
10 g semínek nebo ořechů (nebo mix)
150 g bílého jogurtu
Pokud rádi začínáte svůj den na sladko, můžete přidat 4 g medu.
Mezi snídaní a svačinou vypijte alespoň 300 ml tekutin (voda nebo neslazený čaj).
Hubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku s legínami.
-75%99 KčHubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 Kč
Porce: 170 g
300 ml vody (nejméně).
40 g celozrnného chlebu
30 g přírodní tvarohový sýr
100 g zeleniny dle chuti
Mezi svačinou a obědem vypijte alespoň 300 ml tekutin (nejlépe vodu).
Porce: cca 250 g
300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.
Pokud vám tofu zrovna „nešmakuje“ můžete ho nahradit kuřecím masem.
Recept na tofu se zeleninou a rýží:
80 g tofu
100 g hnědé rýže
20 g cukety
20 g lilku
10 g mrkve
10 g papriky
20 g rajčat (čerstvá nebo konzervovaná)
Čerstvá petrželka
1 menší cibule
1 stroužek česneku
Kari, kurkuma, římský kmín, čili, zázvor, sůl, pepř
Voda dle potřeby (100 g)
1 lžíce olivového oleje
Tofu, lilek a cuketu nakrájejte na cca 2 cm velké kostky. Lilek osolte a nechte alespoň 20 minut odležet. Mrkev a papriku nakrájejte na nudličky. Máte-li rajčata čerstvá, zbavte je slupky a pokrájejte na menší kousky. Rozehřejte přibližně lžíci olivového oleje a orestujte nakrájenou cibuli, česnek a koření, přidejte osušený lilek, cuketu a mrkev. Jakmile zelenina změkne, přidejte tofu, rajčata a zalijte vodou dle potřeby. Po změknutí rajčat přidejte papriku a čerstvé bylinky. Ochuťte solí a pepřem a nechte chvíli povařit, aby směs měla konzistenci omáčky. V mírně osolené vodě uvařte hnědou rýži. Směs podávejte s uvařenou rýží.
Mezi obědem a svačinou vypijte alespoň 300 ml tekutin (nejlépe vodu).
Porce: 80 g
300 ml vody (nejméně).
Recept na mandlový koláč ze špaldové mouky:
3 vejce (ideálně domácí)
150 g cukru (ideálně přírodní třtinový)
50 g másla
200 g špaldové mouky
80 g mandlí
70 g rozinek
150 g bílého jogurtu
Prášek do pečiva
20 g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa
Celá vejce utřeme s cukrem, přidáme povolené máslo a znovu zapracujeme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, jogurt, nakrájené kousky čokolády, rozinky a ¾ mandlí. Vše dobře promícháme, aby vzniklo krásné těsto, které posypeme zbytkem mandlí. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180˚C po dobu 45 minut.
Vychladlý koláč můžete polít zakysanou smetanou nebo uvařeným pudinkem.
Mezi svačinou a večeří nezapomeňte vypít alespoň 300 ml vody.
Hubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 KčNáramek, který monitoruje Vaše zdraví.
-51%279 Kč
Porce: Přírodně pečené krůtí maso (100 g), fazolky (40 g) a opékané brambory (80 g)
300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.
Krůtí prso
1 pomeranč (chemicky neošetřený nebo důkladně omytý)
Sušená čili paprička
1 lžička mleté sladké papriky
Drcené hořčičné semínko
1 lžíce medu
Teriyaki marináda (k dostání v asijských obchodech)
Rajčatový kečup (ideálně domácí nebo kupovaný s vysokým obsahem rajčat)
Lžíce olivového oleje
Sůl a pepř
Vrchní část pomeranče najemno nastrouhejte a smíchejte spolu s nadrcenou čili papričkou, mletou paprikou, hořčičným semínkem, medem, teriyaki marinádou, kečupem a olivovým olejem. Přidejte do marinády špetku soli a pepře. Nechte krůtí prsa marinovat alespoň 20 minut a poté prso opečte na pánvi.
100 g brambor
Sůl a pepř
Drcený kmín
Mletá paprika
Třtinový cukr
Olivový olej
Brambory očistěte, oloupejte a podle potřeby překrájejte. Vařte v mírně osolené vodě 10 minut, sceďte je a vysypte do pekáče. Přidejte koření, třtinový cukr a olej a vše pečlivě smíchejte. Dejte péct při 220˚C na 40 minut.
Fazolky
Piniové oříšky
Jarní cibulka
Sůl a pepř
1 lžíce olivového oleje
Fazolky pokrájejte na přibližně stejně velké kousky a jarní cibulky pokrájejte šikmě na kolečka. Vařte fazolky 2 minuty na páře. Rozehřejte olej a orestujte cibulku, přidejte fazolky, osolte a opepřete a rychle na pánvi prohoďte.
Porce: 50 g
Jestli-že nejste po večeři sytí, můžete se dojíst pozdní večeří.