Den | Snídaně | Svačina | Oběd | Svačina | Večeře | Pozdní večeře |
---|---|---|---|---|---|---|
Sobota | Ovocný salát | Bílý jogurt | Polévka minestrone | Malinový Crème fraîche | Kuřecí ratatouille | Mandle |
300 ml teplého čaje dle vaší chuti (nejméně).
Vytvořte si ovocný salát z čerstvého ovoce podle vaší chuti a fantazii.
Mezi snídaní a svačinou vypijte alespoň 300 ml tekutin (voda nebo neslazený čaj).
300 ml vody (nejméně).
150 g bílého jogurtu
50 g ovoce (maliny, banán, nektarinka, hroznové víno, jahody, …)
Mezi svačinou a obědem vypijte alespoň 300 ml tekutin (voda nebo neslazený čaj).
Porce: polévka (300 ml), celozrnný chléb (50 g)
300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.
Česnek
Cibule
Celer
Mrkev
Brambory
Fazole
Cukety
Baby špenát
Červené víno
Rajčata (konzervovaná nebo čerstvá)
Čerstvé oregano a bazalka
Parmazán
Sůl a pepř
Olivový olej
Kuřecí nebo zeleninový vývar
Zakysaná smetana
Očistěte cibuli, česnek, mrkev, celer a brambory. Česnek s cibulí nasekejte najemno a orestujte na olivovém oleji po dobu 3 – 5 min. Celer a mrkev nakrájejte na menší kousky, přidejte do pánve a orestujte. Přidejte kuřecí vývar, vodu, rajčata, pokrájené brambory, přilejte trochu kvalitního červeného vína a přiveďte k varu. Zmírněte oheň, aby polévka pouze probublávala a přidejte do ni špenát, fazole, nakrájené cukety, oregano, bazalku a dochuťte solí a pepřem, vařte alespoň půl hodiny. Polévku podávejte se lžící zakysané smetany, zasypte ji parmazánem a zakápněte olivovým olejem.
Mezi obědem a svačinou vypijte alespoň 300 ml tekutin (voda nebo neslazený čaj).
Náramek, který monitoruje Vaše zdraví.
-43%399 KčNáramek, který monitoruje Vaše zdraví.
-51%279 Kč
Porce: 100 g
300 ml vody (nejméně).
Jelikož se Crème fraîche u nás dá těžko sehnat, poradíme vám, jak si ho připravit doma sami.
Recept na Crème fraîche:
500 ml šlehačky 31%
2 polévkové lžíce podmáslí
U tohoto receptu jde o podobný proces jako u výroby domácího jogurtu, ale je snazší, protože nemusíte dosáhnout přesné teploty.
Smíchejte šlehačku a podmáslí ve sterilní nádobě (nádobu před použitím vyvařte). Dávejte pozor na to, aby obě ingredience měli přibližně stejnou (pokojovou) teplotu. Poté nechte alespoň 24 hodin při teplotě přibližně 24˚C rozmnožit bakterie z podmáslí. „Viola“ máte hotovo.
Recept na sněhové pusinky:
4 bílky
300 g moučkového cukru
Bílky vyšlehejte do tuha a následně postupně vmíchejte moučkový cukr. Vytvarujte pusinky do požadovaného tvaru a dejte na vymazaný plech (máslem) či na pečící papír. Pečte přibližně 15 minut při 120˚C.
Recept na malinový Crème fraîche:
50 g hnědého třtinového cukru
250 g čerstvých malin
200 g Crème fraîche
150 g nízkotučného řeckého jogurtu
3 sněhové pusinky
V menší misce smíchejte část cukru a všechny maliny. Maliny rozdrťte nebo je nechte skoro celé. V další míse smíchejte crème fraîche, řecký jogurt a zbytek cukru a rozmačkané sněhové pusinky. Na dno malé skleničky vložte maliny a navrch dejte připravenou směs. Připravený dezert nechte ještě 4 hodiny před podáváním odpočinout v lednici.
Mezi svačinou a večeří vypijte alespoň 300 ml tekutin (voda nebo neslazený čaj).
Hubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 KčHubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 Kč
Porce: kuře (80 g), rataouille (150 g)
300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.
2 lilky
4 cukety
2 papriky (červené a žluté)
4 rajčata
Svazek čerstvé bazalky
Čerstvý tymián
1 cibuli
3 stroužky česneku
Olivový olej
Červený vinný ocet
Třtinový cukr
Kuřecí prso
Sůl a pepř
Lilky překrojte na poloviny a následně na 1,5 cm široké plátky. Cukety nakrájejte také na cca 1,5 cm široké plátky. Papriky zbavte stopky, rozpulte je (na šířku – jakoby jste je chtěli krájet na kolečka) a každou část papriky rozkrojte na 3x. Rajčata zbavte slupky a „bubáku“ – na horní části rajčete nařízněte křížek a vložte na chvíli do vroucí vody (30 vteřin by mělo stačit), poté vložte rajčata do ledové vody a zbavte je slupky. Rajčata rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte jadřince, dužiny nadrobno nakrájejte.
Rozehřejte olivový olej a opečte lilky z obou stran, aby změkly (pozor lilky nesolte!). Potom na stejné pánvi opečte cukety, následně i papriky a vše dejte stranou. Do pánve dejte na kolečka nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Cibuli s česnekem orestujte a zalijte troškou vinného octu, spolu se lžící cukru. Ocet svařte (aby se vyvařila jeho kyselost), přidejte rajčata a půlku bazalky (nechte si na ozdobu), vraťte všechnu předpřipravenou zeleninu, podlijte vodou a vařte přibližně 5 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem a posypte čerstvou bazalkou.
Kuře nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a přidejte tymián. Opečte na rozpáleném olivovém oleji.
Porce: 50 g