Den | Snídaně | Svačina | Oběd | Svačina | Večeře | Pozdní večeře |
---|---|---|---|---|---|---|
Středa | Pečivo a tvarohový sýr | Bílý jogurt a ovoce | Pohankové nudle | Zeleninový vývar | Vepřové špízy s kuskusem | Čokoláda |
Porce: 145 g
300 ml teplého čaje dle vaší chuti (nejméně).
70 g celozrnného nebo více zrnného chleba
30 g tvarohového sýru
1 ks vařeného vejce (ideálně domácí)
Snídani můžete doplnit čerstvou zeleninou nebo ovocem.
Mezi snídaní a svačinou nezapomeňte vypít alespoň 300 ml vody.
Náramek, který monitoruje Vaše zdraví.
-43%399 KčVytvarujte si svou vysněnou postavu pomocí fitness stimulátoru.
-84%99 Kč
Porce: cca 220 g
300 ml vody (nejméně).
70 g čerstvého ovoce:
borůvky, maliny, banán, meruňky, švestky,…
Pokud potřebujete, můžete přidat:
20 g ovesných vloček, oříšků nebo semínek
Mezi svačinou a obědem nezapomeňte vypít alespoň 300 ml vody.
Porce: cca 200 g
300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.
Recept na pohankové nudle „Soba“ s tofu:
100 g pohankových nudlí „Soba“
50 g tofu
100 g špenátu
10 g parmazánu
Strouhanka
Vejce
Svazek jarní cibulky
Česnek
Ředkvičky
Sůl a pepř
Lžíce olivového oleje
Nudle dejte vařit do mírně osolené vroucí vody a vařte do měkka či dle pokynů na obalu. Uvařené nudle sceďte a dejte na stranu. Do mělké misky smíchejte strouhanku s trochou parmazánu a špetkou soli. Plátky tofu obalte nejprve v rozšlehaném vejci a poté ve strouhankové směsi. Ujistěte se, že je každý kousek tofu obalený. Připravte si plech s pečícím papírem, pokládejte na něj kousky tofu a dejte péct na 210˚C, dokud nebude strouhanka upečena dozlatova. Upečené tofu nakrájejte na proužky a dejte na stranu. Jarní cibulku nakrájejte na proužky a česnek nasekejte najemno. Na rozehřátém oleji orestujte jarní cibulku s česnekem, přidejte špenát a dle chuti osolte a opepřete. Poté duste do změknutí (čím kratší dobu budete tepelně upravovat, tím více živin vám ve špenátu zůstane) a těsně před koncem přidejte trošku parmazánu a dejte na stranu. Na každou porci dejte nudle spolu se špenátem a tofu a posypte na velmi slabé plátky nakrájenou ředkvičkou.
Mezi obědem a svačinou nezapomeňte vypít alespoň 300 ml vody.
Porce: 250 ml
300 ml vody (nejméně).
1 cibule
1 mrkev
Celer (řapíkatý nebo kořenový)
1 petržel
Sůl a pepř
Tymián
Bobkový list
Stonky petržele
Pepř v celku
Nové koření
Pokud chcete vývar zbarvit do oranžova, důkladně cibuli očistěte a nechte ji včetně slupky. Cibuli překrojte napůl a opečte na středním ohni na pánvi, aby ztmavla (díky tomu získá vývar tmavší barvu). Dejte vařit vodu spolu se zeleninou v poměru 3:1. Vodu se zeleninou přiveďte rychle k varu, stáhněte plamen a nechte jen pozvolna probublávat. Koření (tymián, bobkový list, stonky petržele, nové koření a pepř) svažte do plátna a vložte jej do vývaru v 2. polovině vaření. Velikost zeleniny určuje délku vaření, vývar vařte maximálně hodinu. Vývar osolte a opepřete dle chuti. Můžete jej ochutit bílým vínem v poměru 1:10.
Do vývaru můžete uvařit zavářku podle vaší chuti (nudle, noky, …)
Mezi svačinou a večeří nezapomeňte vypít alespoň 300 ml vody.
Magnetický rovnací pás na záda Power Magnetic pro muže i ženy.
-55%89 KčHubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 Kč
Porce: 280 g
300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.
Recept na vepřové špízy s kuskusem a salátem:
120 g vepřové panenky
40 g zelených jablek
20g červené cibule
60 g kuskusu
40 g římského salátu
Redukovaný balsamikový ocet
Olivový olej
Pomerančová šťáva z 1 pomeranče
Česnek
Med
Sůl a pepř
V misce (nekovové) připravte marinádu na vepřovou panenku. Smíchejte trošku redukovaného balsamikového octa spolu s olivovým olejem, pomerančovou šťávou, medem a najemno nasekaným česnekem. Přidejte trošku soli a pepře. Panenku nakrájejte na kousky a vložte do marinády. Nechte maso marinovat alespoň hodinu v chladničce. Červenou cibuli a zelené jablko nakrájejte na kousky. Začněte tvořit špízy – napichujete maso, jablko, cibuli a střídejte až do konce jehly. Římský salát důkladně opláchněte, osušte a natrhejte na menší kousky. Smíchejte salát spolu s olivovým olejem a redukovaným balsamikovým octem. Nasypte kuskus do misky, zakápněte olivovým olejem a vidličkou promíchejte. Připravený kuskus vysypte do vroucí osolené vody a připravte jej na skus (dle návodu na obalu).
Špízy opečte na pánvi a servírujte s hotovým kuskusem.
Porce: 10 g
Pokud máte po večeři stále hlad, dejte si 10 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa (přibližně 70%).