Den | Snídaně | Svačina | Oběd | Svačina | Večeře | Pozdní večeře |
---|---|---|---|---|---|---|
Úterý | Vaječná omeleta | Rýžový nákyp | Pstruh se zeleninou | Knackenbrot a sýr cottage | Polévka z černých fazolí | Semínka |
Porce: 150 g
300 ml teplého čaje dle vaší chuti (nejméně). Potřebujete-li sladit, použijte med.
Začněte svůj den podle vašich chutí, aby byl co nejpříjemnější.
2 vejce (ideálně domácí)
10 g špaldové mouky
10 ml mléka
5g olivového oleje
Sůl a pepř
Podle chuti čerstvé bylinky
50 g slunečnicového chleba
Vejce vyšlehejte a postupně vsypávejte mouku, mléko přilijte podle konzistence. Vzniklé těsto dochuťte solí, pepřem a bylinkami. Osmahněte na olivovém oleji dozlatova. Omeletu podávejte teplou spolu se slunečnicovým chlebem.
Mezi snídaní a svačinou vypijte alespoň 300 ml tekutin (vodu nebo neslazený čaj).
Náramek, který monitoruje Vaše zdraví.
-43%399 KčMagnetický rovnací pás na záda Power Magnetic pro muže i ženy.
-55%89 Kč
Porce: 170 g
300 ml vody (nejméně).
Připravte si rýžový nákyp s ovocem podle vaší chuti.
Recept na rýžový nákyp s banánem:
1 hrnek hnědé rýže
2 hrnky mléka
100 g másla
3 vejce
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Kousek celé skořice
Špetka soli
500 g banánů
Mléko zahřejte, vysypete do něj rýži a přidejte špetku soli a skořici vcelku. Směs přiveďte k varu – pozor rýži je potřeba stále míchat, zmírněte plamen a uvařte doměkka. Pokud by bylo třeba, dolejte mléko. Hotová rýže by měla mít mazlavou konzistenci. Rýži nechte vychladnut.
Ušlehejte žloutky s máslem a cukrem do pěny a vmíchejte do vychladlé rýže. Z bílků vyšlehejte sníh a 2/3 jich vmíchejte do rýže s pěnou (ze žloutků a másla). Do vymazané formy rozetřete vrstvu rýže a pokládejte ji vrstvou nakrájených banánů. Vrstvy opakujte dle velikosti formy, na vrch dejte zbytek ovoce a zbylou 1/3 vyšlehaného sněhu. Pečete v předehřáté troubě na 200˚C přibližně 30 minut do zlatova.
Mezi svačinou a obědem vypijte alespoň 300 ml tekutin (nejlépe vodu).
Porce: pstruh na tymiánu (150 g), sezónní zelenina (150 g)
300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.
Nezapomínejte, že recept si vždy můžete upravit nebo doplnit o další chutě, které máte rádi.
Recept na pstruha na tymiánu se zeleninou:
1 pstruh
1/2 citrón
Svazek čerstvého tymiánu
Svazek čerstvého kopru
Máslo
Olivový olej
Pstruha vykuchejte, omyjte a osušte. Do pstruha udělejte po cca 4 cm šikmé zářezy, pečlivě jej osolte a opepřete. Citrón opláchněte a nakrájejte na plátky a spolu s bylinkami (tymiánem a koprem) vložte do ryby.
Pstruh pečený v troubě:
Vložte pstruha do zapékací mísy, podlijte ho olejem a navrch pokládejte plátky másla. Pstruha pečte v předehřáté troubě na 200˚C po dobu 15 – 20 minut.
Pstruh na pánvi:
Pánev rozpalte a pstruha opečte na olivovém olej, nakonec přidejte máslo a pánev ztlumte.
Recept na sezónní zelenina:
Cibule
Mrkev
Paprika
Červená řepa
Chcete-li brambory
Zeleninu očistěte, nakrájejte na nudličky a vložte do vroucí osolené vody (řepu vařte zvlášť, aby neobarvila zbytek zeleniny). Uvařte na skus a sceďte.
Mezi obědem a svačinou vypijte alespoň 300 ml vody.
Porce: 160 g
300 ml vody (nejméně).
30 g sýru Cottage
30 g salátové okurky
Pokud nemáte rádi okurku, můžete ji nahradit jinou zeleninou. Skvěle se hodí například kedluben.
Mezi obědem a svačinou vypijte alespoň 300 ml vody.
Vytvarujte si svou vysněnou postavu pomocí fitness stimulátoru.
-84%99 KčHubněte rychleji nejen při sportu, ale i při chůzi a odpočinku hubnoucím tílkem.
-75%199 Kč
Porce: polévka (200 g), více zrnný chléb (50 g)
300 ml vody (nejméně). Pokuste se pít alespoň půl hodiny po jídle, kvůli lepšímu trávení.
Recept na polévku z černých fazolí:
Černé fazole
Anglická slanina
Cibule
Česnek
Feferonka
Římský kmín, sůl, pepř
Olivový olej
Čerstvý koriandr
Fazole dejte namáčet po dobu alespoň 12 hodin ve studené vodě. Dejte fazole vařit spolu s anglickou slaninou, přidejte trošku soli a pepře a vařte doměkka. Mezitím si očistěte cibuli s česnekem a nasekejte najemno i s feferonkou. V hmoždíři rozdrťte římský kmín. Rozpalte si pánvičku s olivovým olejem a orestujte na ni cibuli. Po chvíli přidejte feferonky, česnek a rozdrcený římský kmín, po krátkém restování sundejte z ohně. Jakmile jsou fazole měkké, vyndejte z nich slaninu (můžete ji nakrájet na plátky a orestovat na pánvi), rozmixujte fazole nahrubo, přidejte směs cibule, česneku, feferonky a kmínu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Polévku můžete ozdobit čerstvou feferonkou, lžičkou zakysané smetany a čerstvým koriandrem, který dodá polévce specifickou chuť. Polévku podávejte s opečeným více zrnným chlebem.
Porce: 20 g
Pokud vám večeře nestačila, dejte si ještě mix semínek.
Například 10 g dýňového semínka a 10 g slunečnicového semínka.